• Anne Teijula

Viiru&Pesonen on loppuunmyyty, mutta tunnelmakuvia täällä!

Kuvaaja: Jouni Kuru / Brave Teddy https://braveteddy.com/

Sisältää juonipaljastuksia! Älä katso, mikäli olet tulossa katsomaan (näytökset ovat loppuunvarattuja, peruutuspaikkoja voi kysellä)


Lumi on myrskynnyt jo pitkään ja jouluaattoon on enää kaksi päivää aikaa. Kommelluksitta ei selvitä, sillä koko joulu on vielä valmistelematta ja toiveena on paras joulu ikinä! Ehtivätkö Viiru ja Pesonen noutaa kuusen, luututa tuvan ja leipoa piparkakkuja? Vai voiko joulu peruuntua kokonaan, mikäli kaapissa on vain porkkanoita ja kanatkin ovat lakossa?


Viiru tohkeilee tulevasta joulusta, mutta Pesonen onnistuu suututtamaan kanat. Kanat menevät tuohtuneena kanalaansa ja alkavat munalakon.Naapurinrouva Anttonen saapuu ihmettelemään lumimyrskyn jälkeistä aikaa ja kehuskelemaan löytämillään "upeilla" kuusenhavuilla Pesosen tupaan. Anttosen rouva saa vainun pipareista ja ahmii kaikki loputkin, joita kaapissa jäljellä oli. Pesosen kammottava kahvi sen sijaan saa aikaan kunnon puistatukset...

Toinen naapureista, Kosonen on pilkillä koiransa kanssa. Toiveissa on pyydystää karppi, mutta saaliiksi päätyykin -kumisaapas- ja tällä välin kettu käy varastamassa parivaljakon eväät. Ja noiden epäonnisten tapahtumien päälle, saapuu Viiru ja Pesonen samoille apajille kuusenhakureissullaan.

Kelkka lähtee mäkeä hurjasti alas ja tömähtää lumipenkkaan. Viiru on innoissaan, mutta Pesonen loukkaa jalkansa "mirmatti soikoon"-pahasti.Jouluvalmisteluista ja -siivouksesta ei meinaa tulla mitään, mutta Viiru ja muklat päättävät pestä lattian - ja se pitää myös kuivata!Jossain välissä on "joku" käynyt napostelemassa piparitaikinankin! Kylläpä taikina on kutistunut!Kettu hiiviskelee pihapiirissä ja saapuu kanalan ovelle: "tsaiku-diiku-daiku-diiku-daa! mmm... ihania, pyyleviä, pullukoita kanoja!"Pesonen näkee painajaista, jossa näkyy pystyynkuollut kuusi...


Jouluaattoaamu on täällä, eikä jouluvalmistelut ole edistyneet. Eikä Pesosen jalka kestä vieläkään astumista. Pahimpaan hetkeen saapuu naapurista rouva Anttonen päivittelemään asiaa. "AI KAUHIA"Viiru menee allapäin kanalaan ja kanat ovat vieläkin harmistuneita. Pesonen tulee perässä ja joutuu toteamaan, että seuraavan kerran kun joku tarjoaa apua, pitää se ottaa vastaan. Viiru ja Pesonen keksivät loihtia joulun ihan itse ja ottaa kanatkin mukaan. Ensimmäisenä tehdään joulukuusi siitä, mitä kotona on.

"Onhan meillä toisemme" toteaa Viiru ja Pesonen. Ja antavat toisilleen lahjat. Viiru saa jojon ja Pesoselle Viiru antaa kotitekoisen selänraaputtimen. Kanat hiipivät pois, antaen parivaljakolle tilaa nauttia joulusta. Yhtäkkiä kaunis valo heijastuu ikkunoista. Revontulia! Voi kuinka ihanaa...
Kosonen saapuu häiritsemään herkkää hetkeä, toivotellen hyvää joulua. Useampaan kertaan! Kunnes muu porukka vihdoin kuulee "koodisanan" ja koko tupa täyttyy joulujuhlijoista, jotka tuovat jouluherkkuja tullessaan.

Niin saa alkunsa sittenkin paras joulu ikinä ja juhlinta koko naapuruston kesken!