• Anne Teijula

Vanhat jutut on kuin...

http://pohjatuulipuhaltaa.blogspot.com/

Olen joskus kirjoittanut reissun päältä ajatuksia, vähän päiväkirjaa. Jos jaksaisin, keräisin ne tänne. Voinhan ainakin yrittää.


tiistai 6. lokakuuta 2015


Siitä se sitten lähti

Olipa kerran pariskunta, joka haaveili reissuista koiran kanssa. Mieluusti kauemmas kuin lähemmäs. Yksi syksyinen päivä vuonna 2013 internetin ihmeellisestä maailmasta löytyi pikkuinen asuntoauto, oikeammin kaiketi retkeilyauto. Tinkaamisen jälkeen sopuhintainenkin, semmoinen, johon sen hetken rahat juuri riittivät. Niin ruma, että oli vallan söpö!

Tuo pikkuinen Granduca palvelikin meitä pari vuotta, sillä käytiin lyhyitä retkiä ystävien pihoihin ja pisin retki kiersi ympäri Suomen aina Karigasniemeä myöden. 

Unelma matkasta Eurooppaan, etelään kuitenkin itää ja elää. Edellisen kerran ajoimme 2008 tavallisella autolla eli Citroen Berlingolla halki Euroopan aivan etelä-Espanjaan, Esteponan kaupunkiin talvehtimaan. Ajatus rauhallisemmasta siirtymisestä ja omasta kodista mukana kuulostaa ja tuntuu paremmalta. 

Isännän arki-iltojen ajanviete selailla myytäviä autoja, moottoripyöriä, traktoreita ja asuntoautoja aiheutti sitten sen, että iski se isomman auton tarve. Onhan se selitettävissäkin, että isompi on parempi, jos siinä kerran meinaa kuukausitasolla asustaa... Jälleen laitoimme kaikki pennit jonoon ja hankimme Liedon Bestcaravanista sopivanoloisen matka-auton, jossa tällä kertaa oli parisängyn lisäksi ruokaryhmä ja tilaa koirallekin. Uusi vempele on nyt sitten 6-metrinen Adriatik. Siitä lisää aikanaan.

4 katselukertaa0 kommenttia

Lämpimästi tervetuloa!