• Anne Teijula

Sooloyrittäjän huijaaminen

Meillä sooloyrittäjillä ja pienyrittäjillä on suurempi riski joutua huijatuksi, sillä osaamme oman alamme mutta verkko on täynnä mahdollisuuksia. Kellään ei yksinään ole kaikkia tietoja ja taitoja, joita kuitenkin tarvitsemme.

Meneekö sormi suuhun netin kanssa?
Tietokoneella on hyvät ja huonot puolensa - meneekö sinulla välillä sormi suuhun?

Sooloyrittäjän uhat netissä ovat yhtälaiset kuin privaattihenkilöllä ja yhtälaiset kuin suuremmilla yrityksillä.


Yrittäjää yritetään huijata useilla eri tavoilla, eikä yrittäjällä ole tavanomaista kuluttajansuojaa turvanaan. Näin ollen on oltava erityisen tarkkana mitä sopimuksia tekee, on tiedettävä missä vaaranpaikat piilevät ja missä kaikessa meitä yrittäjiä koitetaan koijata.


Mikään kanava ei ole suojassa huijareiden ja harhaanjohtajien armeijalta. Kukaan ei ole turvassa, vaikka olisi kuinka pieni tai mitätön toimija. Tekstiviestit kilkattavat muka maksamattomia postimaksuja tai puoli-ilmaisia lippuja jonnekin. Sähköposti tulvii erinäisiä ehdotuksia, tarpeita ja päivityspyyntöjä, jopa asiakkaita tarjotaan esimerkiksi majoitusyrityksille. Puhelimeen tulee epämääräisiä puheluita viralliselta kuulostavilta tahoilta.


Oletko ajan tasalla näistä kaikista tavoista, joilla sinua yritetään vedättää? Mikä tarjous innostaa sinua ottamaan osaa?


Teen parhaillaan kurssia sooloyrittäjän perustiedoista, joiden avulla hoidat yrityksesi ja oman digielämäsi helpommin. Toinen tulossa oleva kurssi on tehty huijausten välttämiseksi, sillä ne jos mitkä ovat hukkaan heitettyä rahaa, aikaa ja vaivaa.


Liity sähköpostilistalleni (sivun alareunasta) saadaksesi ajankohtaiset tiedot aina, kun sattuu ja tapahtuu.

3 katselukertaa0 kommenttia

Lämpimästi tervetuloa!