• Anne Teijula

Silkkaa rakkautta: koiramme

Koska lemmikit ovat voimavara ja rakkaus meille eläinrakkaille, haluamme tietysti niille parasta mitä voimme tarjota. Haluamme, että Turre tai Tassu pysyy terveenä ja iloisena. Niinpä on syytä ajatella mitä koiran kupissa on ja miksi.


Tutustuin Maliniin eräässä kirpputoritapahtumassa ja se muuttikin sekä minun että mun koiran elämän.

Ja siksi haluan haastatella Malin Ekblomia niin, että muutkin kuulee. Minusta tämä on hurjan tärkeä aihe!


Ihan ensin muutama sana Malinista:

Malin on siis ravitsemualan ammattilainen jolla on yli 15 vuoden kokemus elintarvikkeista ja kaikkeen siihen liittyvästä niin ihmisille kuin koirille. Hän on ollut mukana kehittämässä meille elintarvikkeita, niin laboratoriossa kuin laaduntarkkailussa ja terveellisen ravinnon etsimisessä. Hän jos kuka tietää ravinnon merkityksen meille eläville olennoille.


Minulle on hirmu tärkeää, että ne asiat, joita en itse jaksa tai halua kaivaa pintaa syvemmältä, on että joku muu tekee sen ja voin hyödyntää sitten tuota osaamista. Tosin haluan että se johon luotan on oikeasti asiansa osaava, eikä niitä kapeakatseisia itseoppineita kotikemistejä... tai vaikka koirapuistojen kuulopuheita.


Siis aiheeseen: Miksi koirille olisi terveellistä syödä samoja kuivia lisäaineilla höystettyjä raksuja päivästä toiseen elämänsä loppuun?


Tapasin siis Malinin ja ostin hänen kirjansa.

Olin oikeasti luullut, että ainoa oikea ruoka koiralle olisi kuivamuona! Kunhan se olisi laadukasta eläinkaupan muonaa. Minä uskoin kyseenalaistamatta sen, minä! joka kuitenkin halusin muuten luonnollisuutta ja aitoja asioita. Kun tosiaan luin tuon Malinin kirjan, tajusin kuinka hiton väärin tai yksisilmäisesti ajattelinkaan, kuinka suuret ylikansalliset firmat ja yleinen luulo oli johtanut minua harhaan ja ihan kummallisesti olin nielaissut syötin.

Appiukkoni sanoin: ”ei koirankaan suu ole tuohesta tehty!”

Kuuntele haastattelu tästä:


Ja mikäli haluat oman koirasi voivan hyvin ja ymmärrät nyt ravinnon merkityksen myös hänelle, lisää materiaalia löydät Malin Ekblomilta: www.luonnollinenruokinta.fi


Haukkuvin terveisin oman kultajyvä-Ronja-koiran rinnalta,

Anne Teijula

34 katselukertaa0 kommenttia

Lämpimästi tervetuloa!