• Anne Teijula

Salaiset hylätyt bunkkerit Uittamolla

Näinä korona-viruksen aikoina, kun tekeminen ja ulkoilukin tulee tapahtua kaukana muista ihmisistä, eräs jännä paikka on Uittamon bunkkerit Turussa.

Sinne me suuntasimme jonakin näistä eristäytymisen päivistä vuoden 2020 maaliskuun loppupuolella, jolloin ei enää tiedä mikä päivä on ja mitä täällä maailmassa tapahtuu.

Jotenkin tuollaiset hylätyt paikat kiehtovat minua muutenkin, mutta nyt ne edustavat vielä jotain katoavaa ja pysyvää yhtä aikaa.


Kyseessä on palanen Suomen sotahistoriaa. Internetin avustuksella luin, että nämä ilmatorjuntapatterit kohosivat vain muutaman päivän talvisodan päättymisen jälkeen ja jatkosodan aikana Uittamolla toimi yksi Turun kolmesta ilmatorjuntapatterista.


Huomionarvoista: mikäli liikut koiran kanssa, ole varovainen. Valitettavasti paikalla on rikottuja pulloja eli lasinsiruja siellä täällä.


Missä ne bunkkerit sitten oikein on?

Googlen kartalta löytyy täplä. Ja paikanpäällä on pikkuinen parkkipaikka kävelypolun päässä. Siitä kun kipuaa kohti taivasta eli mäkeä ylös, niin pääsee paikalle. Kyllä siinä polkukin menee.https://goo.gl/maps/XCALRsvdgNuzakYeA


Alla hyvä juttu Turun Sanomissa. Tallennettuna myös PDF-muotoon, mikäli linkki menisi rikki.


https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/1074317210/Turun+turvaksi+rakennetut+itbunkkerit+kiinnostavat+enaa+vain+graffitinuorisoa

PDF: https://www.dropbox.com/s/wic4mtvrtpjy03s/Turun%20turvaksi%20rakennetut%20it-bunkkerit%20...iti-nuorisoa%20-%20Kotimaa%20-%20Turun%20Sanomat.pdf?dl=0109 katselukertaa0 kommenttia