• Anne Teijula

Postimaksuja maksamatta?

Monella muullakin kuin vain minulla taitaa vielä olla paketteja postilakon jäljiltä tulematta. Sain tänään tekstiviestin koskien pakettia. Mutta nyt tarkkana!

Huijaustekstiviestejä putkahtelee kännyköihin! Sinulla tai minulla EI ole euroa maksamatta, jonka vuoksi pakettisi seisoo jossakin. Älä klikkaa linkkiin, äläkä missään nimessä anna tietojasi, äläkä yritä maksaa ”puuttuvaa” postimaksua.


Pakettisi tulee kyllä normaalisti ja tuo tekstiviesti ei ole postin lähettämä.


Tässä huijauksessa käytetään yleisiä "triggereitä" eli kiirettä, tarvetta ja hyödynnetään vielä auktoriteettia eli postia tai muuta lähettäjää.

Linkki viesteissä vie yleensä huijarin sivustoon, jossa tulee täyttää omat yhteystiedot ja luottokorttitiedot, ehkä jopa tehdä pieni maksu. Jossakin voi lukea hyvin pienellä printillä, että sitoutuu maksamaan esimerkiksi 79€ kuukaudessa jäsenmaksua tai vastaavaa. Näistä on myös kovin vaikeaa päästä eroon. Älä missään nimessä anna tietojasi!


Jos kuitenkin satuit antamaan tietojasi, löydät kilpailu- ja kuluttajaviraston eli kkv:n (https://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Ostaminen-myyminen-ja-sopimukset/huijaukset/) sivuilta ajantasaista tietoa miten toimia.


Tässä yleiset ohjeet:

Reklamoi myyjälle kirjallisesti ja säilytä itselläsi kirjallinen todiste reklamoinnista. Toisaalta tekstiviestiin ei kannata vastata.

Ota yhteys pankkiisi ja kerro, että sinua on veloitettu ilman suostumusta. Mikäli annoit verkkopankkitunnuksesi tai korttitietosi, pyydä pankkitunnustesi sulkemista pankistasi.

Tee rikosilmoitus ja ilmoita myös Kyberturvallisuuskeskukseen, molemmat onnistuvat myös verkossa.


Loppuun voin vielä laittaa seurannan omasta paketistani, jota oikeasti odotan kuin kissa pistoksissa! Se ei ole ollut "toimituksessa" vielä, mutta ai sumperi kuinka kovasti kaipaan pakettiani! Uusi ja ihana kalenterini tulevalle vuodelle on matkalla käsiini. Yksi päivä avaudun tuosta uudesta paperilaadusta, jonka löysin Japanista!


Japanin postin seuranta näyttää nyt tältä:


80 katselukertaa0 kommenttia

Lämpimästi tervetuloa!