Etsi
  • Anne Teijula

Olipa kerran pieni salasana, joka...

Olipa kerran salasana, joka oli kovin pieni ja herttainen. Se oli myös hyvin rakas käyttäjälleen, sillä siinä oli lemmikin nimi yhdistettynä omaan syntymävuoteen. Salasana oli kovin ylpeä itsestään, ”Bella1979” sointui niin kauniisti ja kuulosti lähes runolta.

Pieni salasana tunsi itsensä Hyvin Tärkeäksi ja suoritti tehtäväänsä innokkaasti. Salasana oli mukana kaikessa, mitä Ihminen halusi - se auttoi aina kirjautumaan niin sosiaalisen median monille tileille, erilaisiin palveluihin kuin sähköpostiinkin.


Kunnes eräänä talvisena päivänä Ihmisen silmiin osui uutinen valtavasta tietovuodosta. Siinä kerrottiin, että hakkerit olivat julkaisseet yli 700 miljoonaa erillistä käyttäjätunnusta salasanoineen pimeillä markkinoilla!

Ihminen säikähti, että voiko tosiaan minunkin tietoni olla vuotaneet? Mistä ne sen olisivat napanneet? Onko minun salasanani turvassa? Mitä kaikkea tunnuksilla voi rikollinen mieli tehdä?


Silloin Ihminen alkoi etsiä tietoa salasanojen hallinnasta ja miettiä, minne kaikkialle se tulisikaan vaihtaa. Ihminen törmäsi ohjeisiin, joiden mukaan jokaisessa palvelussa tulisi käyttää eri salasanaa juuri siksi, että mikäli mahdollisen tietovuodon yhteydessä käyttäjätunnus karkaa vääriin käsiin, sitä ei voi käyttää koiruuksien tekoon useammassa paikassa.


Lopulta Ihminen latasi tämän allaolevan oppaan ja huomasi, että nykyään löytyy myös nykyaikainen ja kätevä tapa hallita salasanoja... ...lue lisää

0 katselukertaa

Blogi sisältää suosittelulinkkejä. Yhteistyössä Adtraction- ja Adservice-palveluiden kanssa.

Verkkokurssini löydät tästä: Tulossa

Kirjat löydät tästä: Bod.fi

Olinko iloksi tai avuksi? Haluaisitko tarjota minulle kahvit? Se onnistuu tästä! 

Tulossa 2020!

  • Anne Teijula
  • YouTube - Grey Circle
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • LinkedIn - Grey Circle

©2019 teijula.info by Anne Teijula.