• Anne Teijula

Kokeellinen kevät

Meikäflikka lähti taas teatterin pyörteisiin, johonkin proggikseen, josta ei vielä tiedä mitä tuleman pitää.

Kyseessä on Maneeri-teatterin kokeellinen kevät, jossa tehdään työryhmälähtöistä teatteria monimuotoisin keinoin.

Casting järjestettiin 9.1.2020 ja meitä innokkaita harrastajia olikin paikalla iso lössi.


Kohti

Ympäri käytiin ja ohi mentiin! Rappusissa tajusin, mitä hän sanoi kymmenen vuotta sitten. Puhutko seinille vai oletko seinä? Kyseessä on työryhmälähtöinen tutkiva esitys ihmisten kohtaamisesta, sen puutteesta ja aitoon kohtaamiseen pyrkimisestä. Prosessissa tutkimme erilaisin luomisen tavoin, kuinka kohtaamattomuus ilmenee ja miten kohtaamattomuudesta löytyisi tie kohtaamiseen. Tuloksena on episodimainen kollaasi, moniääninen, työryhmän näköinen teatteriesitys – säkenöivä, pohtiva, humoristinen, koskettava.

Esityksen ohjaa Minna Tuomarmäki, ja työryhmän materiaalien pohjalta käsikirjoituksen kokoaa Petra Lähde. Musiikin tuo teokseen mukaan Lea Tommola, joka myös työstää visuaalista ilmettä yhdessä työryhmän kanssa.Päivitys: kevään 2020 koronaviruksen vuoksi kaikki teatteriesitykset on peruttu, myös tämä. Jatkammeko projektia vai jääkö tämä hamaan tulevaisuuteen, on vielä täysin avoinna (1.4.2020)


Edit 29.4.2020 Tiedossa on (tämän hetken tiedoin), että teemme tämän setin nähtäväksi vuonna 2021. Mutta koska kohtaaminen ja kohtaamattomuus on saanut niin kovasti uusia piirteitä matkan varrella, niin luomme nahkaamme myös tämän suhteen. Ja minä henk.koht. kaipaan aivan suunnattomasti teatteria! Vieroitusoireet alkavat olla sietämättömiä. Siitäkin huolimatta, nyt elämme erikoisaikoja, jolloin on otettava huomioon muutkin kuin omat halut tai toiveet, joten tapaamme työryhmän kesken etänä ja luomme minkä näissä uusissa systeemeissä on mahdollista. Treenataan vasta, kun se on sopivaa.

42 katselukertaa0 kommenttia

Lämpimästi tervetuloa!