• Anne Teijula

Innoita oppimaan - kirja


Hanne Koli, engaging to learn. Erinomainen kirja.

Tuhat "highlight"ia, koska kirja on niin tehokas!

Meillä on inspiroiva ja hauska porukka naisyrittäjiä, joiden kanssa tapaamme kuukausittain. Istuimme iltaa Cup&Pintissa tiistai-iltana nauttimassa tapaksia ja viiniä. Sain käsiini eräältä tehonaiselta Hanne Kolin kirjoittaman kirjan Engaging to learn. Satuin saamaan englannninkielisen opuksen, mutta sama löytyy myös suomenkielellä. Olen ollutkin hieman jumissa itseni kanssa ja rakennellut kurssia verkkoon näistä digi- ja data-asioista. Hieman jumissa on lievästi sanottu - olen luovuttanut. Toki ajatus on vahva, mutta käytännön toteutuksessa kärsin inflaatiosta. En hitto soikoon saa sitä etenemään. Tiedän aiheesta liikaa, jonka seurauksena tiedän myös että tiedän aiheesta liian vähän. Miten piru vieköön saan puserrettua itsestäni ulos sen ajatusmaailman, mitä tarkoitan?

Sain tosiaan kirjan ystävältä, yrittäjänaiselta, joka on monessa mukana ja tietää mistä puhuu. Mervi Palander sai luotua minuun taas uskoa.

Kirjan on kirjoittanut opettajien opettaja Hanne Koli ja vaikka en varsinaisesti olekaan opiskelijoille tekemässä, niin oppia kaipaaville kuitenkin. Kirja on suomalaisen tehokas: jokaikinen kappale on asiaa, sitä on niin paljon että joudun liistraamaan pieniä värikkäitä tarralappuja vähän joka sivulle. Kirja on todella tehokas, todella asiapitoinen olematta tylsä. Kaikki pisteet! Tykkään kovasti-paljon suomalaisesta tyylistä, että suoraan asiaan eikä kiemurrella. Karkeasti 100 sivua tiukkaa tykitystä, niin sitä pitää!

Tässä minulla ei ole tarjota ns. affiliate-linkkiä, josta saisin pienen palasen mainostuloa, vaan kylmän rauhallisesti tarjoan kirjoittajalle kaiken effortin:

INNOITA OPPIMAAN Miten luoda oppimiselle mahdollisuuksia ja tehdä oppimisesta mukaansatempaavaa Koli H. 2016 ENGAGING TO LEARN  How to create learning opportunities to make learning inspiring

13 katselukertaa0 kommenttia

Lämpimästi tervetuloa!