Kuva: Riku Mäkirinne

Oletko tässä Sinä?

Vähän väsyttää, uniongelmia?

 

Voimavarat koetuksella?

Pysähdytkö joskus miettimään elämääsi?

Uskotko, että sinullekin voisi olla tarjolla jotain parempaa?

Tuhoatko huomaamattasi omaa hyvinvointiasi?

Jos vastaat "kyllä" niin lue eteenpäin.


 

10 ilkeää tapaa joilla sabotoit itseäsi! ⇣⇣⇣

01

Hyöty ja järki yli muun

Koet, että kaikessa tai lähes kaikessa mitä teet on oltava joku järki ja siitä on oltava hyötyä. Kuljet kuin putkessa ja maailma näyttää musta-valkoiselta. Kuitenkin on ihan hiton tärkeää tehdä myös asioita vain siksi, että se on hauskaa tai puhtaasti huvin vuoksi.

02

Ansaitsetko?

Et pidä hauskaa ilman että olet ansainnut sen. Koetko, että kaikki kiva pitää ansaita? Onko asioille aina jokin arvo? Annatko itsellesi ”jälkiruokaa” vain jos olet ensin syönyt hernerokkaa lautasellisen? Kyllä/ehkä vähän/ei?

03

Pakko tehdä!

Teet päivittäin asioita, joilla ei ole sinulle merkitystä, mutta koet ne välttämättömyydeksi. Uskot, että sinun on pakko suorittaa, jotta voit olla kunnon ihminen? Jotta saat asian etenemään, hoitumaan tai yleensä tehdyksi. Näin on vaan tehtävä. Kyllä/ehkä vähän/ei?

04

Vaatimustasoa!

Vaadit itseltäsi paljon ja teet aina kaikkesi, että yltäisit siihen tasoon. Olet määritellyt tason itsellesi niin korkealle ja laajalle, ettei sitä voi saavuttaa. Silti uskot että sinun pitää yltää noihin kohtuuttomiinkin vaatimuksiin. Panostat yhä lisää ja suoritat yhä lisää, mutta et ole tyytyväinen. Kyllä/ehkä vähän/ei?

05

Täydellisyys

Olet ehdoton vaatimuksissasi. Haluat kaiken olevan täydellistä. Työssä pitää onnistua joka kerta ja päivä. Kodin pitää olla siivottu ja sisustettu hyvin. Aina. Lasten ja lemmikkien tulee osata käyttäytyä joka tilanteessa. Puolison tulee olla ja näyttää siltä, mitä parisuhteiden kuuluu olla. Kyllä/ehkä vähän/ei?

06

tiukka treeni

Hoidat tai haluat hoitaa itseäsi asian tiukan ohjelman mukaan. Sinulla on selkeät toimintaohjeet miten syöt ja miten treenaat. Noudatat käskettyä mallia parhaasi mukaan, jotta pysyt fyysisesti kunnossa. Mutta et juuri nauti sen paremmin viherjauheesta kuin kuntosalistakaan, mutta niin täytyy tehdä. Kyllä/ehkä vähän/ei?

07

Turrutusta

Katkaiset stressiäsi viinillä ja suklaalla tai muilla päihteillä. Aivosi antavat hetken rauhan, kun turrutat ne. Tähän toimii myös loputon sosiaalisen median selaaminen ja moni muu "sijaistoiminto". Kyllä/ehkä vähän/ei?

08

levottomuus

Et pidä taukoja, etkä lepää kunnolla. Et pidä pieniä taukoja aina välillä, etkä lounastaukoa syödäksesi kunnolla ja rauhassa. Ajattelet hukkaavasi tärkeitä minuutteja ja aikaa tauoilla ja hörpit kahviakin tekemisen ohella. Yöunesta voi nipistää, jotta ehtii tekemään kaiken mitä tarvitsee. Kyllä/ehkä vähän/ei?

09

Minä itse

Teet kaiken itse. Koet, että muut eivät välttämättä osaa tai halua. Ehkä et luota muihin sen vertaa, että voisit antaa jotain toisten hoidettavaksi. Tai et jaksa yrittää selittää, kertoa, näyttää tai opettaa miten jokin tehdään, kun voit tehdä sen itse. Et pyydä apua, etkä kaipaa sitä. Koet, että on helpompi olla itse ohjaksissa ja tekemässä, vaikka se ottaakin enemmän aikaa, mutta tuleepa hoidettua. Kyllä/ehkä vähän/ei?

10

Myötätunto

Et anna itsellesi anteeksi etkä ole myötätuntoinen itseäsi kohtaan. Sätit itseäsi virheistä, unohduksista ja pienestäkin laiskuudesta loputtomiin ja ruoskit itseäsi vanhoistakin asioista. Tunnet olevasi tasaisesti ärtyneen ja tasaisesti ookoon välillä. Ja kyllä, tiuskit ja suutut kotona herkästi. Kyllä/ehkä vähän/ei?

!

5 ongelmaa, jotka syntyvät siitä, että sabotoit itseäsi!

Jos vastasit ylempänä yhteen tai useampaan kyllä tai ehkä vähän, jatka lukemista:

01

unihiekka loppuu

Menetät yöunesi ja alat uupua. Et enää palaudu nukkuessasi tai viikonlopun jäljiltä. Uupumus voi hiipiä pikkuhiljaa, etkä enää tiedä miten unettomuuden ja jaksamisen tasapaino saavutetaan.

02

harmaata

Mikään ei tunnu enää miltään, etkä saa mielihyvää mistään. Maailma näyttää tylsältä, harmaalta ja menetät pikkuhiljaa kiinnostuksen jopa niihin asioihin, joista ennen nautit. Et ehkä muista milloin viimeksi nauroit niin että vatsaan sattuu ja vesi valuu silmistä. Tai innostuit jostakin.  

03

Kyynisyys

Kyynistyminen eli välinpitämätön tai kylmä, ehkä jopa pilkallinen suhtautuminen ympärillä oleviin ihmisiin, työhön tai maailmanmenoon. Siitä taas juontuu vaikeutta hahmottaa, miten asiat toimivat ja mikä maailmassa vaikuttaa mihinkin, koska kaikki tuntuvat olevan joko idiootteja tai sinua vastaan. Kyynisyys on usein suojamuuri, jolla suojelemme itseämme luullen olevamme vain realisteja, mutta todellisuudessa kyynisyys tuhoaa muutakin elämästä kuin ilon ja innostuksen. 

04

Muisti pätkii

Muisti alkaa kärsiä ja teet virheitä. Muisti on herkkä instrumentti, joka alkaa pätkiä kuin päivittämätön tietokone. Tavarat tippuu käsistä ja potkaiset varpaan sohvan jalkaan. Unohtelet vähän väliä jotain. 

05

Kummat oireet

Keho alkaa kiukutella. Saat outoja oireita, joille ei löydy lääketieteellistä syytä ja parannusta. Kummalliset vaivat vaikeuttavat elämää, tällaisia voi olla vaikkapa palan tunne kurkussa tai huimaus, ehkä selittämättömät vatsakivut, ihottumat ja päänsärky tai lihasjumit ilman rasitusta. Ärsyttää.

!

Ja mitä sitten pitäisi tehdä?

Esittelen 3 ratkaisua.

Voit tilata maksuttoman oppaan elämäntaidoista ja voimavaroista sivun alareunasta.

Voit lueskella blogia.

Parhaiten ja pikimmin pääset oman itsesi kanssa uudelleen yhteyteen kun otat osaa kursseilleni. 

01

Suora ja nopea tie

Ota osaa Täynnä itseään™ voimavaravalmennuksiin.

Suosittelen aloittamaan edullisesta Startti-kurssista, jossa huomaat ja tiedostat.

Lue lisää Startista ja ilmoittaudu mukaan!

02

Varovaisen utelias tie

Nappaa ilmainen tutustuminen aiheeseen ja hyödynnä maksuton materiaali ensin.

Se ei velvoita sinua mihinkään, vaan saat aivan rauhassa tutkia ja miettiä.

Löydät sivun alalaidasta mahdollisuuden tilata "opas omaan terveyteen" ja sisäpiiriviestit.

KIRJOITA NIMESI ALLA OLEVAAN LAATIKKOON JA PÄÄSET KOKEILEMAAN HETI.

03

Rauhallinen tie

Lueskele sivustolta löytyviä artikkeleita ja selaa Teijula.infon sosiaalista mediaa.

Lataa sitten ilmainen materiaali (sivun alareunasta).

Tutustu rauhassa.

Tule kurssille, kun vakuutut muusta materiaalista.

Blogiin pääset tästä.

!

Ota nyt vastuu itsestäsi ja pidä huolta!

Täynnä itseään™ voimavaravalmennuksessa löydät helpotusta stressiin, syyllisyyteen ja toistuviin pettymyksiin.

Ei taikatemppuja tai huomionkipeää suorittamista,
vaan monipuolista ymmärrystä omasta itsestä,
joka tuo lempeyttä itselle sisältäpäin.

Tervetuloa, 

Anne Teijula